От обещанията на ГЕРБ за битовата престъпност и цената на тока зависи подкрепата на ПФ

Кабинетът не е удовлетворил само две от седемте условия за подкрепата си, които поставиха от Патриотичния фронт. Те са битката с битовата престъпност и решението да се отложи скока в цената на тока само с месец, съобщи съпредседателят на ПФ Валери Симеонов след среща с ръководството на ГЕРБ и министри.
Преди около месец от ПФ поставиха 7 условия за подкрепата си към правителството, в които влизаха изисквания за конкретни спешни мерки във важни обществено наболели области като битовата престъпност и енергетиката.
Валери Симеонов и Красимир Каракачанов разговаряха с премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Румяна Бъчварова, Милка Гечева – началник на ДНСК, финансовия министър Владислав Горанов и с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов ден преди крайния срок, който вчера постави Симеонов, в който патриотите трябва да обявят решението си ще оттеглят ли подкрепата си за кабинета или не. Вчера Валери Симеонов обеща, че това ще стане най-късно до петък.
„Работим по всички точки“, поясни Симеонов и добави, че подходът е конструктивен. Какви анагажименти обаче са поели представителите на ГЕРБ не стана ясно. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.