Откриха обновената сграда на земеделската гимназия „Хан Аспарух“ в Исперих

Областният управител Гюнай Хюсмен бе гост на официалната церемония по откриване на обновената сграда на ПГСС „Хан Аспарух“ в Исперих. Той заедно с кмета на община Исперих Бейсим Руфад и директора на училището Сали Назиф прерязаха лентата на откриването, а областният управител лисна менчето, за да върви по вода на учениците и учителите в обновената сграда.

Г.Хюсмен поздрави кмета на община Исперих Бейсим Руфад за сериозните усилия, положени при реализацията на проекта по Оперативна програма „Региони в растеж“, довели до придобиване на по-добър облик на учебното заведение и до модернизиране на материалната база. „Вниманието към образованието е заради убеждението, че само с можещи и знаещи млади хора България ще пребъде, ще постигне успехи, които всички желаем“, каза в приветствието си Хюсмен. На младите хора областният управител пожела да бъдат ученолюбиви и жадни за знания, защото това е тяхната гаранция за успешна реализация в живота.

1 298 457.73 лв. е стойността на реализирания проект за основен ремонт, оборудване и обзавеждане на гимназията. Изградена е мултифункционална спортна площадка в училищния двор, на която може да се играе футбол, баскетбол и волейбол. С пари по проекта са закупени и 17 мултимейдийни проектора за класните стаи, 17 лаптопа, 25 компютърни конфигурации, 16 слушалки за езиков кабинет, 25 бюра и 25 стола за езиков кабинет, оборудвана с 54 стола и 2 работни маси и конферентна зала. Закупен е и нов трактор за учебни цели, което значително подобрява подготовката на учениците и заедно с останалите новости превръща професионалната гимназия в по-привлекателно за младежите учебно заведение. С изпълнението на предвидените дейности е реализирана основната цел на проекта – подобряване на образователния процес за 368-те ученика.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.