Откритите тела в камиона в Австрия са над 70

Над 70 са телата в камиона с унгарска регистрация, който бе открит в четвъртък сутринта на отбивка на австрийска магистрала А4. Това казаха от вътрешното министерство на Австрия.
В.“Кроне“, който вчера първи съобщи новината, публикува статия с твърдение за 71 загинали, пише „Дневник“. Изданието добавя, че в международна операция в Унгария са арестувани трима души, но че следите водят към трафиканти на хора в Румъния.
Хладилният камион бе изтеглен с влекач в следобедните часове и властите казваха само, че в него има „до 50 жертви“.
„Работата продължи цяла нощ и мисля, че вече всички тела са извадени“, каза Хелмут Марбан, говорител на полицията в граничната провинция Бургенланд. „Съдебните медици все още работят в камиона и се опитват да изяснят всички факти.“
Трагедията шокира страната и лидерите на големите страни от ЕС, висши представители на Европейската комисия и премиери от Западните Балкани, събрали се в четвъртък във Виена на годишна среща на върха.
Хладилният камион е бил изоставен на магистралата, водеща към Унгария и Словакия, и по първоначални заключения вероятно е влязъл в Австрия вече пълен с мъртви хора, за които се предполага, че са бежанци.
Австрийски патрул на пътната полиция спрял за проверка около обяд, за да установи с ужас, че от камиона се стичат течности от разлагащите се вътре тела.
В момента камионът е в сграда на митниците в село Никелсдорф, където има хладилни камери. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.