Осъдиха на пробация екскмета на Исперих Адил Решидов

Варненският апелативен съд осъди на 6 месеца пробация екскмета на Исперих Адил Решидов. Присъдата е публикувана на сайта на съдебната институция.
Решидов е признат за виновен в това, че през периода 18.11.2008 г. – 09.09.2009 г. в Исперих, в условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – кмет на Исперих, в нарушение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2009 г., без наличие на предвидените основания в Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, се разпоредил с целеви бюджетни средства за преодоляване на последици от бедствия и аварии в размер на 365 358.86 лева. Парите са отишли за ремонт на обекти, които не са пострадали от бедствия и аварии на 05.10.2008 г., т.е. не по предназначението им и от деянието са настъпили вредни последици за държавата, се казва още в решението на съда.
Пробационните мерки, които са наложени на подсъдимия, са задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и периодични срещи с пробационен служител.
Припомнямe, че делото срещу Адил Решидов бе върнато през юни т.г. за ново разглеждане от друг състав на Апелативен съд-Варна. Това стана с решение на Върховния касационен съд, пред който прокуратурата оспори оправдателната присъда на Решидов. В началото на май миналата година екскметът беше признат за невинен от Окръжен съд-Разград по повдигнатото му обвинение.
Присъдата на Апелативния съд подлежи на касационна проверка в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.