Остава опасността от пожари в Североизточна България, утре времето се разваля

Оранжев индекс за пожароопасност е обявен за части от областите: Разград, Силистра, Търговище, Шумен, Добрич и Варна, Бургас. Оранжевият индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

Червен индекс за пожароопасност е обявен в части от областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Ловеч, Бургас, Ямбол, Хасково и Варна. Червеният индекс за пожароопасност означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.
Времето през по-голямата част от деня днес ще е предимно слънчево, около и след обяд още по-горещо. По-късно през деня ще се развие купеста облачност и на отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, предимно от юг.
Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 34 и 39 градуса, поради югоизточния вятър, по-ниски ще са по морския бряг, между 30-33 градуса. Съществена промяна на времето ще започне от запад след полунощ.
Промяна на времето предстои в нощта срещу понеделник, когато от запад ще започне да нахлува по-хладен въздух. Под негово влияние първо над Западна България, а в понеделник и в Централна и Източна ще започне да вали и да прегърмява. Дъждовете ще са по-интензивни в северните райони, а на места синоптиците предупреждават, че е възможно да паднат и градушки.
/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.