Общинският съвет решава днес за двата кредита от фонд ФЛАГ за общо 3 605 000 лева

Днес, на извънредната си сесия Общинският съвет в Разград, ще трябва да реши дали общината да вземе два дългосрочни кредита от Фонда за органите за местно самоуправление в България – ФЛАГ. И двата са свързани с проекта „Създаване на зелена и достъпна градска среда в централната градска част на Разград“. Първият кредит от 3 000 000 лева е нужен за разплащане на свършеното по ремонта. Вторият – от 605 000 лева, е сумата за собствено съфинансиране на проекта от общината.
Сред седемте докладни записки за днешното заседание на местния парламент е и докладната на кмета Денчо Бояджиев за изменение на бюджета на община Разград за 2015 г. По-любитните разходни пера там са за предоставяне на 150 000 лева за издръжка на Детско-юношеската школа на „Лудогорец”, 11 500 лева за текущи ремонти на три детски градини и
15 000 лева за археологически проучвания, които са задължителни това лято, след като по време на реализацията на проекта „Абритус – мистика и реалност” през 2013 година там бяха открити нови артефакти – част от основите на помещения с различна планировка.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.