Общинският съвет по наркотични вещества отчете работата си през 2016 г.

Отчет за работата си представиха Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно–информационният център към него през 2016 г. Заседанието води зам.-кметът Ердинч Хасанов – председател на Общинския съвет по наркотични вещества, а отчета представи Станислава Петрова – секретар на Съвета. Работата на организацията е насочена към реализиране на образователни кампании и изработване на информационни материали, целящи разясняването на видовете психоактивни вещества, вредата и последиците от тяхната употреба. Целта на тези кампании е не само да се повиши информираността на учениците за въздействието на наркотичните вещества, но и да се моделира тяхното здравословно поведение за в бъдеще.
Осъществяването на превантивните кампании и дейностите са в резултат на съвместните усилия на държавни, общински и неправителствени организации. ОбСНВ активно си сътрудничи с ръководствата на МКБППМН, РЗИ, ОД МВР, отдел „Образование” и отдел „Здравеопазване” към община Разград.
С децата от първи до четърти клас специалистите работиха за превенция на тютюнопушенето, с 5-7 клас – за превенция на злоупотребата с тютюн, алкохол, енергийни напитки и наркотични вещества и 8 -12 клас – превенция на злоупотребата с алкохол, наркотични вещества и дизайнерски дроги.
В програмите са обхванати 1800 ученици от 11 училища.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.