Общинският съвет в Разград е страшен инат, смята Борисов

Премиерът Бойко Борисов смята, че обществото харчи излишна енергия в казуси като този с разградските лъвчета или строителството на втори лифт на Банско, за които решенията са очевидни или регламентирани, съобщава Dnevnik.bg

Премиерът изрази мнение, че мястото на лъвчетата е в Холандия, защото там те могат да бъдат приучени към бъдещ живот на свобода в Африка.

Като човек, който се занимава с животни, им казвам – генетично увреждане имат, размножават се братя и сестри. Инат страшен, възмути се той от позицията на общинския съвет в Разград, който отказа изпращането на лъвовете в чужбина. Вметна обаче, че не иска да го наричат диктатор, който е предопределил съдбата на животните.

От темата за протеста срещу това, който е планиран за днес пред Министерския съвет, Борисов прескочи към протестите срещу строителството в Пирин, разрешено от правителството в последните дни на декември. „В Давос на баир 10 лифта… Броя, броя, броя…А тук – протест, протест, протест за един лифт“, възмути се премиерът. Той повтори, че разрешението на правителството е дадено само за строителство на водохващания за питейна вода. „Една керемида повече няма да се допусне. А ако има повече – излизаме на протест и ние“, обеща той.

На 12-та среща на бизнеса с правителството Борисов емоционално заяви: „Хора, спрете с тези протести!“ Напомни на протестиращите, че акциите им струват пари, защото трябва да се плаща извънреден труд на полицаите, а това значи разходи и за самите протестиращи като данъкоплатци.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.