Общините Разград и Исперих се включват в Националната кампания „Да изчистим България заедно“

На 4 юни Община Разград ще се включи в Националната кампания „Да изчистим България заедно 2016 г.“, съобщиха от местната администрация. Предвидени са места за почистване: „Младежки парк“ в жк „Абритус“ – Разград; вилна зона „Дянковски път“; местността Пчелина /зона за спорт и пикник срещу бивш ресторант „Горски кът“/.
Всички желаещи да участват могат да получат безплатни материали – найлонови чували и ръкавици от общината по предварителна заявка. Администрацията ще осигури и транспорт за събиране и извозване на отпадъци от други територии за обществено ползване – междублокови пространства, паркове, градини, сервитути на пътни артерии.
А от регионалното сметище ще организират и осигурят за участниците в кампанията безвъзмезден прием на отпадъци от инициативата.
Заявките ще се приемат в Община Разград на тел: 084 618 186 и в „АСА България“ ЕООД на тел: 084 660 580.
И Община Исперих се включва и тази година инициатива „Да изчистим България заедно“. Там служители от общинската администрация извършват инвентаризация на замърсените места и райони за почистване, да насочат хората в събота натам. От общината предлагат чувалите със събраните отпадъци да се слагат до контейнерите или кофите за битови отпадъци, откъдето те ще бъдат транспортирани до регионалното депо за неопасни отпадъци в Разград, уточняват от местната администрация. Регистрацията на желаещите да участват става в сградата на общинската администрация, стая 18 или Центъра за информационно обслужване при Община Исперих, както и в кметството по населеното място в срок до 1 юни.
А за извозването до регионалното сметище на чувалите със събраните битови отпадъци на разположение са тел: 08431/20-06, вътрешен 207 и 0882555634.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.