Общината готви тотална подмяна на уличните лампи в Разград и селата с LED осветление

Подготвяме се за тотална подмяна на уличното осветление в града и съставните на общината села с LED крушки, съобщи кметът д-р Валентин Василев по време на заседанието на постоянната комисия по устройство и развитие на територията и транспорт към ОбС. Поводът бе констативният протокол след огледа на улици, кръстовища, паркинги и междублокови пространства, който общински съветници направиха преди две седмици след поредица сигнали на граждани за липса или слабо осветление на конкретни адреси в Разград.
Проблемът се оказаха не сегашните осветителни тела, а компрометирани кабели, дефектирали или направо изгорели релета и предпазители, обясни предстоящата сериозна акция градочалникът. Специализирана лаборатория е направила енергийно обследване на осветлението в града и селата на общината, което в сегашния си вид е изградено в самото начало на този век. Резултатът показвал, че не си струва усилията да бъде възстановявана на практика вече свършила живота си мрежа на уличното осветление.
Когато сме готови, ще обявим точно как и с какви средства ще подменим уличните лампи с модерното и икономично LED осветление. Но по пешеходните пътеки подмяната ще направим веднага, обеща кметът Василев.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.