ОбС – Исперих: Поне 30% от продажби и наеми ще остават в съответното кметство

На последното си заседание Общинският съвет в Исперих допълни Наредбата за „Придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на община Исперих“.
Новите моменти са, че Общинският съвет ще определя кои от имотите на територията на общината, извън тези, за които подобно определение е невъзможно според Закона за общинската собственост, ще се предоставят за управление на съответните кметове на райони и на кметства. Което означава, че при продажба или отдаване под наем на имотите /основно ниви и в много редки случаи – сгради/, не по-малко от 30 на сто от средствата, придобити от сделките, ще се превеждат по сметка на района или на кметството по местонахождението на съответния имот и ще се използват за изпълнение на дейности от местно значение.
Друга промяна дефинира, че кметовете на райони и кметовете на кметства или определени от тях служители от съответната администрация, се включват в състава на комисиите по провеждането на търговете или конкурсите в случаите, в които предоставянето под наем или разпореждането с имоти на територията на района или на кметството, се извършва от кмета на общината.
/e-Razgrad/
Драгомир БОГОМИЛОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.