ОбС в Разград има двама зам.-председатели, реформаторите останаха без председател на комисия

Адвокат Калоян Монев от „Кауза Разград“ и д-р Левент Апти от ДПС са заместник-председателите на ОбС в Разград. Предложенията за двамата бяха направени по време на обсъждането на докладната за това на председателя Надежда Радославова.Идеята е да има кой да поеме председателските функции, когато по някакви причини титулярът отсъства или когато се налага да участва в дебат по конкретен въпрос.
Докладната включваше и промени в ръководствата на постоянните комисии, заради напускането на д-р Красимир Петров. Тук в залата запрескачаха искри, защото за мястото на д-р Петров като председател на социалната комисия предложението на Надежда Радославова бе да го замести Янка Георгиева, която обаче междувременно бе изключена от групата съветници на БСП и това, че Радославова предложи Милена Орешкова да бъде сменена от председателското място на образователната комисия, защото когато това било гласувано, тя била още член на групата съветници от ГЕРБ, а сега не е.
Иво Димитров от Реформаторския блок пък предложи Джипо Джипов да смени Рейхан Вели като председател на комисията по международно сътрудничество, защото и той вече не е от РБ, а е бил избран като такъв. А на мястото на Милена Орешкова да бъде избран новият съветник Мануел Василев.
Изненадата поднесе председателят на групата съветници от ГЕРБ Радиана Димитрова, с предложението от поста си на председател на комисията по устройство на територията да бъде отстранен Иво Димитров, заради системното нарушаване от негова страна на правилника на ОбС и „нелицеприятните дрехи“, с които се явявал на заседания на комисии и на сесии на ОбС. Предложението бе да го замести Божинел Христов от „Кауза Разград“.
В крайна сметка предложенията на Иво Димитров не бяха приети. Бяха гласувани направените предложения от председателя Надежда Радославова и това, засягащо самия Иво Димитров. Така Реформаторският блок се оказа без председателско място на постоянна комисия в общинския съвет.
Пред всички Иво Димитров обясни случилото се с прегръдка между ГЕРБ и ДПС в този общински съвет. А вече в кулоарите припомни още един факт – че в по-предния местен парламент коалицията БСП-ДПС го е отстранила от председателското място на комисията по управление на общинската собственост като представител на Синята коалиция за сметка на Симеон Захариев от БСП.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.