Областният управител Гюнай Хюсмен се срещна с български предприемачи в Белгия

Това бе само една от част от програмата му по време на двудневната информационна визита в Брюксел на 5 и 6 ноември

Областният управител Гюнай Хюсмен се срещна в Брюксел с част от българските предприемачи в Белгия,от които научи, че за пръв път управник от такъв ранг се среща с тях извън предизборна кампания и се запозна с част от проблемите им. По-късно в дискусията взе участие и кметът на община Сен Жос Емир Кър, който през месец юли бе на посещение в Разград.
Това бе само една от част от програмата на Гюнай Хюсмен по време на двудневната му информационна визита в Брюксел на 5 и 6 ноември, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Посещението на областни и зам.-областни управители от България бе организирано от Българското представителство на Европейската комисия.
По време на визитата си в Брюксел областните управители посетиха Европейската комисия, бяха им представени институцията и функционирането ѝ, как потичат процеса на взимане на решения в ЕС, както и различни европейски политики. Областните управители участваха и в дискусии на актуални теми: „Регионално развитие и сближаване“; „Бюджетът на ЕС“; „Обща селскостопанска политика“; „Бъдещето на Европа – изборите за Европейски парламент през 2019“ и други.
А задно с областните управители на Перник Ирена Соколова и на Търговище Митко Стайков Гюнай Хюсмен имаше официална среща с депутата от белгийския парламент Вели Юксел и с кмета на Сен Жос Емир Кър. Съвместни инициативи в областта на културата и туризма бяха темата на разговорите между Г. Хюсмен и домакините.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.