Областният управител бе гост на официалния прием за националния празник на Република Турция

Областният управител Гюнай Хюсмен и заместникът му Нурие Црънгалова уважиха поканите за две събития по повод националния празник на Турция. Г.Хюсмен бе гост на официалния прием на посланика на Република Турция Н.Пр. Хасан Улузсой, а Н.Црънгалова – на приема на Генералния консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Приемът на Хасан Улузсой бе предшестван ден по-рано от турско-български концерт в зала „България” в София на Турския държавен полифоничен хор, включващ изпълнения на турски, български и международни полифонични изпълнения.
На приема областният управител поздрави Н.Пр.Хасан Улузсой, пожела му общите им усилия за развиване на приятелски отношения между двата народа да продължат да са успешни и взаимно полезни.
Н.Црънгалова пък поздрави Генералния консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе. Приемът в Бургас бе съпътстван от богата културна програма от фолклорни изпълнения. Гости на събитието бяха и представители на местната власт в област Разград – кметовете на село Трапище Айтен Исмаилова и на село Звънарци Хюсние Расимова.
Турция празнува 95-ата годишнина от създаването на републиката. На 29 октомври 1923 г. Мустафа Кемал Ататюрк обявява основаването на нова, светска и демократична Република Турция върху руините на Османската империя.

/e-Razgrad/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.