Няма информация за пряка заплаха срещу страната ни, но мерките за сигурност са повишени

МВР е предприело 100-процентови проверки по границите веднага след съобщението за терористичния акт, заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова на брифинг. Тя посочи, че към момента в България няма информация за реална заплаха по външната ни граница.
„От първите минути след получаване н информацията за взривовете в Брюксел, активирахме мерките, заложени Националния план за противодействие срещу тероризма. Повишено беше нивото на сигурност по всички национални транспортни обекти, летища, жп гари и пристанища. Повишено е нивото на сигурност и по метростанциите в София, каза вътрешният министър и поясни, че Столична обшина е съдействала на СДВР за проверка на възлови обекти в столицата.
Министър Бъчварова добави, че за днес са насрочени антитерористични учения в София, но те са били планирани преди месеци и нямат общо с атентата в Брюксел.
И столичният кмет Йорданка Фандъкова гарантира, че мерките за сигурност в София са засилени. Тя уточни, че ситуацията на повишено внимание от няколко седмици и се реагира на всеки сигнал.
Обръща се внимание на всеки съмнителен пакет. Вчера и преди ден, имаше специални операции по обезвреждане на изоставени пакети. Това е начинът. Да не подценяваме всеки един случай, всеки един повод. Хората да са по-бдителни, каза Фандъкова.
Охраната на метрото е сериозна. На всяка една от станциите има видеонаблюдение. Всички необходими мерки са взети, добави тя.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.