Няма да има оставки в МВР заради инцидента край Средец

Няма да има оставки в системата на МВР по повод трагичния инцидент със загиналия имигрант, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова от граничния пункт „Капитан Андреево“, предаде БНР.

Тя определи като смели действията на граничните полицаи, участвали в акцията по задържането на нелегално преминалата границата група. По думите й самата група е с особен профил, близък до рисковия.

„Трагичен инцидент. Това не е нашата политика към бежанците. Нямаме политика на насилие срещу тях. Но в тази сложна ситуация нашите служители са действали изключително смело и рисково. Нека не забравяме, че става въпрос за незаконно преминаване на българската граница“, добави министърът, цитирана от 24 часа.

„Това е повод да си дадем сметка колко сериозна е ситуацията на българската граница. Другата ни важна задача е да предотвратим нахлуването на други такива групи, които крият рискове за сигурността на страната и евентуално и за терористични заплахи“, добави още Бъчварова.

Инцидентът стана около 22 часа вчера около град Средец, на т. нар. зелена граница. Група мигранти от Афганистан били засечени от наши гранични полицаи. Служителите на реда опитали да ги спрат, но чужденците не се подчинили. Затова един от граничните полицаи произвел предупредителен изстрел във въздуха.

/Dnes.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.