Нов председател на Общинския съвет в Кубрат

Изненадващо започна поредното редовно заседание на Общинския съвет в Кубрат. В самото начало оставка подаде неговият председател д-р Хюсеин Карасюлейман. Председателството бе поето от най-възрастния общински съветник Сашко Минков. Под негово ръководство бе избрана комисия по предложенията и избор на нов председател. Направени бяха три предложения – за Душка Петрова от ПП ГЕРБ, Хюсеин Юмер от ДПС и д-р Ибрахим Яхов от ДПС, но той си направи отвод.
Проведе се тайно гласуване с интегрални бюлетини между останалите двама кандидати. За председател на Общинския съвет бе избран Хюсеин Юмер с 14 гласа. Той е на 32 години, семеен, с две деца. Завършил е Стопанската академия в Свищов със специалност „Финансов менинджмънт“. Втора година е общински съветник от ДПС. Има собствен бизнес. Душка Петрова получи 6 гласа, а една бюлетина бе обявена за недействителна.
След това бяха разгледани и приети 11 докладни записки. Сред тях бяха: одобряване общата численост и структура на общинската администрация, актуализация на бюджета на общината за 2017 г., приемането на Общинска програма за закрила на детето за 2017 г. и на годишен план за социалните услуги за 2018 г. и други.

Светломир КИРОВ
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.