Новото Audi A7 Sportback ще изглежда така

Audi провежда нова серия тестове на следващото поколение A7 Sportback. Предвижда се моделът да дебютира пред публика в края на 2017 или най-късно в началото на 2018 г. Според изданието Autonews автомобилът няма да се предлага с V8 двигатели, а най-мощната версия ще разчита на 6-цилиндров агрегат с 2 турбини.
За подобно нещо намекна преди време главният дизайнер на марката Марк Лихте. Той бе категоричен, че новото Audi A7 Sportback ще бъде „най-радикалния“ от трите модели, изградени на основата на концепта Prologue (на снимката). Другите два са следващите генерации на А8 и А6, но именно A7 Sportback ще се окаже серийната версия на Prologue.

И трите нови модела ще бъдат изградени на платформата MLB. Тя ще позволи на новото Audi A7 Sportback да отслабне с около 100 кг. в сравнение със сегашния модел. Базовите версии ще разчитат на 2,0-литрови бензинови и дизелови двигатели, а топ-вариантът ще получи дизелов V6 с 2 турбини. Неговата мощност може да достигне до 600 к.с., като това ще му позволи да замени V8 агрегата.

За сметка на 8-цилиндровите мотори, в Audi имат намерение да инвестират в няколко хибридни модификации на новото A7. Една от тях ще разполага с 450 к.с. Освен това автомобилът ще получи редица технологии, сред които ще бъдат и някои системи, подпомагащи автономното придвижване. Една от тях ще позволява паркиране на машината с помощта на смартфон.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.