Нови горски пожари. Община Маджарово обяви бедствено положение

Нови горски пожари се разгоряха на територията на страната в неделя, съобщиха от земеделското министерство. Община Маджарово в Хасковска област обяви бедствено положение. Пламъците са обхванали 8000 декара между селата Бориславци и Малки воден, от които над 2000 са горски фонд.
По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на отбраната Николай Ненчев изпрати 50 човека от формированието в Хасково. В гасенето на пожара се включи хеликоптер Ми-17 от 24-та авиобаза Крумово.
За последните три дни това е поредното участие на летателна техника от 24-та авиобаза Крумово в гасенето на пожари. В петък и събота хеликоптери Ми-17 участваха в потушаването на огъня край ардинското село Светулка, където горя голям горски пожар в труднодостъпна и пресечена местност, което затрудняваше изключително много гасенето на огъня.
Друг горски пожар пък е възникнал в землището на село Кантарджиево, в териториалния обхват на Държавно горско стопанство-Варна. Той е засегнал 250 декара иглолистни и широколистни гори.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.