Новият председател на Общинския съвет в Кубрат е д-р Хюсеин Карасюлейман

В ритуалната зала на читалището в Кубрат се проведе тържествена сесия на новоизбрания общински съвет. На нея присъстваха новоизбраните кмет на община, общински съветници и кметове на кметства. Тук бяха и временно изпълняващият длъжността кмет на общината Снежана Георгиева, досегашният кмет Ремзи Халилов, лидери и представители на политически партии и коалиции, представители на общинската администрация и други организации, много граждани.
Заседанието бе открито от областния управител на Разграска област Галина Георгиева-Маринова. След това председателят на ОИК – Кубрат Мариета Борисова, заместник-председателят Весела Сярова и секретарят Бахтишен Басри обявиха и връчиха удостоверения на новия кмет на община Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов, на 21-ия общински съветници и на 16-те кметове на кметства. Сред общинските съветници новото име е Красимир Христов от местната коалиция „Време за промяна“, който влиза на мястото на новоизбрания кмет Бюрхан Исмаилов.
Ръководството на първото заседание на общинския съвет бе поето от най-възрастния съветник – 62-гоишният Сашко Минков от ГЕРБ. Избрана бе временна комисия от 5 члена за провеждане на избор на председател на общинския съвет. За неин председател бе избрана Нина Цонева от Реформаторския блок. Ученици от училищния съвет на СОУ „Христо Ботев“ поздравиха новоизбраните.
За председател на общинския съвет бяха предложени три имена, но единият – Майрям Апти от МК „Време за промяна“ си направи самоотвод. Останаха да се състезават д-р Хюсеин Карасюлейман от МК „Време за промяна“ и Хюсеин Юмеров от ДПС. Вотът бе таен. С 12 гласа „за“, за председател бе избран д-р Хюсеин Карасюлейман. Избрана бе и временна комисия от 5 члена за изработване на проект на Правилник за работата на общинския съвет. За неин председател бе избран д-р Карасюлейман. В срок от 3 седмици тя трябва да представи проекта.
В заседателната зала на общинската администрация се състоя тържествен ритуал по предаване на властта от стария на новия кмет на община Кубрат. Ремзи Халилов предаде на инж. Бюрхан Исмаилов огърлицата от Националното сдружение на общините в България, символичния ключ и печатите на общината. От своя страна г-н Исмаилов поднесе на г-н Халилов плакет на старата сграда на общината. А на бюрото на новия кмет бяха оставени от старото ръководство на общината книгите „Историята на град Кубрат“ от Борис Илиев и „Кубрат древен и млад“. Като свое
образно послание към бъдещото ръководство на общината звучи и заветът на Хан Кубрат: „Светли и достойни мои и на Тангра синове, бъдете единни и дружни, помагайте си един на друг и никой не ще успее да ви поломи !“

/e- Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.