Нова порция сняг в Лудогорието днес и утре – 30 см и повече

Метеорологичната обстановка се усложнява. С умерен и временно силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите ще се усилят още: в Северна България – от сняг, който със застудяването днес ще прехвърли и Балкана.
Прогнозите са за нова снежна покривка – в Лудогорието до 30 см, в Предбалкана – и повече. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър и има условия за снежни виелици.
Сутринта температурата в Разград бе минус 4, през деня няма да надхвърли 2-3 градуса, по-високи в крайните югозападни райони.
Заради очакваните снеговалежи и вятър е обявен оранжев код за цяла Северна България: София, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна.
Ще вали и в нощта срещу петък, едва с края на последния работен ден валежите ще започнат да спират. Ще отслабне и вятърът.
В събота ще преобладава облачно време, почти няма да вали. Сутрешните температури в Лудогорието и останалия Североизток ще са даже и под минус 5 градуса, дневните – между 0 и 5 градуса.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.