На 29 май САЩ ще извади Куба от списъка със страните, които подкрепят тероризма

Куба ще бъде извадена на 29 май от американския списък на страните, които подкрепят тероризма, стана ясно след завършилия трети кръг от преговорите за нормализиране на отношенията между Хавана и Вашингтон.
Съединените щати и Куба приключиха третия кръг от преговорите за нормализиране на отношенията без да постигнат споразумение за възстановяване на посолствата си. Двете страни се съгласиха, че ще има нови преговори, но не съобщиха дата. Много различия пред възстановяването на посолствата, както изглежда, вече са преодолени. Кубинската Секция по интересите, която е във Вашингтон, вече има открита сметка в американска банка.
САЩ искат да получат гаранции, че техните дипломати в Куба ще могат да пътуват навсякъде в страната и да се срещат с кубински дисиденти без ограничения. По-големи, теми като американското търговско ембарго, бъдещето на американската база в Гуантанамо и постигнатото от Куба в областта на демокрацията остават все още болезнени въпроси, по които противоречията не са решени, коментира Аssociated Press. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.