На 21 май ще отбележим дванадесетото издание на Европейската „Нощ на музеите“

Десетки музеи и галерии в страната ни отново ще участват на 21 май т.г. в Нощ на музеите.
За първи път най-активно в европейската инициатива ще се включи и Национална галерия „Квадрат 500″, представителната експозиция на която е разположена в 28 зали на четири етажа.
Министерството на културата започва да приема предложения и заявки от цялата страна за присъединяване към инициативата.
На 21 май 2016 г. (събота) ще отбележим дванадесетото издание на Европейската „Нощ на музеите“.
Европейската „Нощ на музеите“ е организирана за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години тя се разпространява успешно из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват веднага в инициативата още в първото й издание. И през тази година, когато е 12-тото издание на Нощта, Министерството на културата на Рeпублика България и Френският институт в София ще са партньори на Министерството на културата и комуникациите на Франция в организирането и отбелязването на инициативата. По традиция, очаква се отново десетки музеи и галерии в страната да изявят готовност и желание да се включат в европейската инициатива с множество интересни изложби, концерти и най-различни арт прояви, посветени специално на Нощта.
Министерството на културата напомня, че предложения и заявки за участие в европейската инициатива „Нощ на музеите“ – 2016 могат да изпратят както национални музеи и галерии, така и регионални музеи и общински културни институти, а също и частни галерии и изложбени пространства, които проявяват интерес към събитието.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.