На панаира на киселото мляко най-бързо направиха таратор турците, а най-вкусен – мексиканците

Шест отбора се включиха в тазвечершната надпревара на забавното състезание „Да си направим таратор, а не терор“, част от програмата на Панаира на киселото мляко.
Български бе само тимът на фирма „Селур фарма“, останалите пет – от фолклорните състави, гости на фестивала: Турция, Сърбия, Унгария, Мартиника и Мексико.IMG_4337
Регламентът е всеки отбор първо да си набави всичко необходимо за таратора и да го приготви за време – като при това той трябва да е вкусен. Ако е приготвен и доза артистистизъм, това носи допълнително бонус точки.
Първият пост в щафетата „дои“ крава за мляко, вторият набавя краставица, сол, олио и копър, а третият носи вода и лед. После всички заедно режат продукти и бъркат студената „лятна супа“.
Днес първи с готов таратор до масата на журито стигна отборът на Турция. И получи наградата за скорост. Оказа се обаче, че сърбите са направили най-вегетарианския таратор, а най-сръчно със задачата са се справили българите. Най-нежни с кравата са били унгарците, най-оригинална рецепта за таратор са приложили мексиканците, а най-атрактивни в рязането на краставицата са били представителите на Мартиника.IMG_4341И всички получиха грамоти за участие. А за демонстрираните умение, настроение и великолепно чувство за хумор – и награда: диня и бутилка мастика.
А фотоапаратът на e-Razgrad.bg улови как по врмеме на състезанието един от участници в унгарския отбор сериозно се разхлаждаше не с таратор, а с бутилка ледена бира.
На фестивал, като на фестивал! Където настроението, усмивката и намигването са на особена почит.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.