НАТФИЗ е сезирала прокуратурата заради отправени към членовете на академията заплахи

/КРОСС/Ректорът на НАТФИЗ д-р Любомир Халачев смята, че лидерът на „Атака“ Волен Сидеров умишлено е нахлул в театралното училище, за да привлече вниманието в изборната нощ. Той се присъединява към протеста на студентите, които продължават да настояват да бъдат свалени имунитетите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов и ако трябва, да бъдат съдени.

Ние сме готови да дадем награда на българския съд, ако той си свърши работата, каза в интервю за ТВ7 ректорът на НАТФИЗ в отговор на въпрос трябва ли мъжът, ударил Сидеров на „Раковски“ да бъде награден.

Д-р Халачев обяви, че към академията се отправят заплахи чрез есемеси, за което е сезирана прокуратурата.

Според Халачев Сидеров случайно е избрал за своя „театър“ НАТФИЗ. Може би заради близостта на сградата до централата на „Атака“ или поради факта, че студентите от академията са по-емоционални.

Междувременно пред НС се събират студенти и граждани, които настояват имунитета на Волен Сидеров да бъде свален, а едновременно с тях националисти организират контрапротест в защита на лидера на „Атака“.

По думите на Десислав Чуколов, Столична община е разрешила само техния протест.

Искаме да изразим възмущението си от това целенасочено отношение към „Атака“ и лидера Волен Сидеров, каза депутатът пред ТВ7.

Винаги сме съдействали на полицията да не се стига до проблеми, каза още Чуколов.

Десислав Чуколов избягна конкретен отговор на въпроса за неговия имунитет и този на лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Имаше грубо погазване на автономията на институцията, заяви след включването на депутата ректорът на НАТФИЗ. Той припомни, че същият този Чуколов, който сега елегантен говори, е обиждал грубо студенти и се е държал агресивно.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.