Най-атрактивният мост в света

Мостът Еджима се намира в Япония и предизвиква страх дори само докато го погледнеш. Той прилича на влакче в увеселителен парк. Комуто предстои да мине по него, си мисли, че онези, които са го проектирали, са луди.
Мостът свързва два японски града, през езеро и изглежда като произведение на изкуството, за разлика от всеки друг. В действителност, структурата е твърде стръмна, за да е истинска, но не е шега. Формата му наистина е специална и се различава от всички останали. Максималната му височина достига 44 м. Има си точна мотивация Еджима да е направен по този начин. Той има тази странна форма, защото трябва да бъде достатъчно висок, за да минават много високи кораби под него.
Всичко това е направено така, за да изглежда произведението по-интересно, но и също благодарение на възможностите си огромният мост да се издига всеки път, когато трябва да премине плавателен съд, по-висок от установената височина. И това се прави при определени обстоятелства, затова трябва да бъдете много внимателни, особено ако сте зад волана или сте на мотоциклет. В такъв момент единствената предпазна мярка е по най-бързия начин да хванете спирачката и да се опитате да спрете навреме, за да избегнете евентуален инцидент. Разбира се, никой водач не би искал да бъде блокиран точно по средата на езерото заедно с превозното си средство, нали?
Но да се върнем към скандалния мост Еджима. Този архитектурен шедьовър има и други характеристики, които са известни в целия свят. Например, в допълнение към височината, която може и да се увеличава, той е и най-дългият мост в цяла Япония – дължината му достига километър и половина. На планетата само два моста могат да се похвалят с дължина, по-голяма от тази.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.