Над 7000 бедни в Лудогорието ще получат пакети с храна

Над 7000 социално слаби хора от Лудогорието ще получат пакети с хранителни продукти, каза за e-Razgrad.bg д-р Милена Кехайова – директор на Секретариата на ОблС на БЧК.

След едногодишно прекъсване, Българският червен кръст отново ще раздава помощите. Проектът e с европейски средства.
Идната седмица д-р Кехайова и екипът и започват обиколка по всички общини в областта, за да уведомят кметовете за предстоящата акция, да потърсят съдействието им за намиране на пунктове за съхранение на помощите и да организират доброволците си по места за предстоящото раздаване на пакетите с храни.
Засега е ясно, че помощта ще е в един транш и трябва да бъде разпределена за раздаване по складовете. Вероятно идния месец това ще бъде работата на БЧК.
В момента вървят процедури по избор на доставчици на храните. Тази година пакетът включва 21 продукта на стойност около 80 лв.
Право на хранителни пакети имат само хората, които са получавали енергийни помощи през миналия отоплителен сезон.
Хранителните пакети съдържат брашно, ориз, макарони, плодови и зеленчукови, месни консерви, захар, мед и вафли. От Агенцията за социално подпомагане гарантират, че некачествени продукти няма да има. Помощите ще се раздават в съответните складове по общини. Трудноподвижните хора ще ги получават директно в домовете си от доброволци на организацията.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.