Над 200 деца преминаха през 15-то издание на “Еко лято“

В края на тази седмица ще приключи петнадесетото издание на великолепната инициатива на Центъра за ученическо, техническо и научно творчество в Разград. В еколятото и тази година се влючиха над 200 момичета и момчета. Децата от третата смяна ще се трудят на различни обекти до 14 август, когато по традиция ще преминат през „Полицейската академия“, където под дърветата в Градския парк заедно с инструктори от КАТ, Пожарна безопасност и Спасителни дейности ще научат как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, ще се запознаят с действащото законодателство и как се работи в екип.

В секцията на БЧК се обясняват правилата за оказване на първа помощ в различни ситуации, като децата сами участват в демонстрациите. Специалисти от РИОКОЗ пък провеждат здравни беседи, свързани със здравословното хранене, тютюнопушене, ухапвания от кърлежи, лаймска болест, кучешка тения и други.
А дотогава децата, под ръководството на своите преподаватели, почистват паркове, детски площадки и градинки. Учат се на екологочино отношение към природата и света около нас, добиват трудови навици. Нашият обектив улови групата деца от третата смяна на тазгодишното „Еко лято“ да почистват двора на Центъра за ученичесто, техническо и научно творчество.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.