Над 100 деца тренираха свободно и безплатно на базата на „Лудогорец“

Над 100 деца от 7 до 18 години – момичета и момчета, тренираха свободно и безплатно от 10 часа днес на базата на „Лудогорец“ на старта на кампанията „Футбол за всички”. Децата бяха разделени по възраст и пол, а тънкостите на най-великата игра им показваха четирима треньори. В интерес на истината, някои от най-големите момчета демонстрираха завидни жонгльорски, а и чисто футболни умения с топката на IMG_1842изкуствената трева.

След задължителната загрявка, децата се разделиха на отбори и изиграха цяла футболна среща пред погледа на родителите си, баби, дядовци, каки, батковци, лели вуйчовци. На паркинга пред Спортен център „Лудогорец“ имаше коли от Русе, Шумен, Ловеч и Пловдив… Разградските не броим изобщо.
Няма проблеми с организацията, заяви за e-Razgrad директорът на Детско-юношеската академия на „Лудогорец“ Яков Папарков. На първата тренировка онзи ден децата бяха 50, сега са два пъти повече. Ако за следващата дойдат още, ще се включат и други треньори от школата, ако не стигна – ще наемем. Важното е децата да се забавляват и да да усетят какво чувстват заетите в школата им връстници. И да заобичат още повече футбола, каза Папарков.
Свободните безплатни тренировки ще бъдат два пъти седмично на игрищата на Спортен център „Лудогорец“ и „Балканфарма“ и ще бъдат съобразени със смените на децата в училище и заетостта на отделните треньори.
Както e-Razgrad вече писа, „Лудогорец” и Детско-юношеската академия обявиха преди десетина дни старта на новия проект „Футбол за всички“ като част от дългосрочната програма на клуба за социална отговорност към децата. ПовIMG_1844од за кампанията е огромният интерес към школата на Клуба и постоянно нарастващият брой на желаещи деца да облекат фланелката на любимия си отбор. Състезателните групи на Детско-юношеската школа на „Лудогорец“ се попълват с кастинги и селекция, но поради ограничените места много деца от Лудогорието остават без възможност да тренират любимия си спорт организирано, пишеше още в документа. Затова Управителният съвет излезе решение да даде възможност на тези деца да тренират два пъти седмично безплатно. Няма ограничения за възрастта и пола.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.