Набедиха Кристиано Роналдо за изнасилване

Една от най-големите звезди на световния футбол Кристиано Роналдо беше обвинен, че е изнасилил млада жена през 2009 г.

Според „Шпигел“ португалецът платил 375 000 долара компенсация, за да затвори устата на млада жена, която изнасилил в Лас Вегас през 2009 г., твърди германското издание „Шпигел“. Авторите на разкритието уточняват, че са получили документи от Football Leaks, от които става ясно, че жената е получила сумата, за да не разгласява случая.

От приложените документи става ясно, че двете страни са сключили извънсъдебно споразумение на 12 януари 2010 година пред медиатор в Невада. Твърди се, че адвокатът на футболиста – Карлос Осорио де Кастро, е подписал договора от името на Кристиано. В документ, който се състои от три страници, нападателят се споменава като „господин Д“, а жертвата – като „госпожица К“.

От „Шпигел“ потърсили Роналдо за коментар, но от негово име отговорил адвокатът му в Мюнхен – Йоханес Крайле. „Предвид въпросите, които задавате, обвиненията трябва да бъдат отхвърлени, тъй като са неверни“, заявил Крайле.

Португалският вестник „Жорнал де Нотисиас“ пък има своя версия. Според изданието не става въпрос за изнасилване, а за афера, и жената е получила пари, за да не разгласява за интимните отношение между нея и футболиста. Медията обаче не уточнява откъде има тази информация.

Самият Кристиано Роналдо категорично отрече, а изявление беше направено от агента му Жорже Мендеш.

„Това е журналистическа измислица. Предполагаемата жертва изобщо липсва, за да потвърди историята. И цялото нещо е базирано на неподписани документи, съставени от някакъв код и имейли между адвокати, от които никой не представлява Кристиано Роналдо.

Публикацията на „Шпигел“ е лъжа и Кристиано Роналдо ще предприеме действия срещу вестника. Това е отвратително и скандално обвинение“.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.