М. Дамянова: Бавенето на закона за образованието вече е равносилно на престъпление

Липсата на кворум не означава липса на интерес към законопроекта, а значава безотговорност от страна на БСП.
Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият зам.-министър на образованието Милена Дамянова по повод вчерашното провалено извънредно заседание на парламента, на което трябваше да бъде приет на второ четене Законът за предучилищното и училищното образование.
Председателят на образователната комисия и депутат от ГЕРБ обвини БСП, че се опитват да саботират този законопроект. „Бавенето на закона вече равносилно на престъпление. В изготвянето на този законопроект участваха много хора в продължение на години, експертите даваха мнения, остана само политиците да си свършим работата“, каза Дамянова Тя заключи, че колегите й не искали реформа, а тя била нужна, за да не са последни децата ни в класациите. „Не можем да бавим повече закона“, категорична бе тя.
Всички, което се случва в момента Милена Дамянова го отдава на предизборната кампания. „Но е много нечестно спрямо българските деца, родители и учители да се опитваме да правим политически пиар от образованието“, допълни тя.
По думите й, единствената отговорност, която трябва да се носи е тази на политиците, защото експертите, учителите и директорите са давали своите мнения и са участвали в създаването на закона в продължение на много години.
Сега ние политиците трябва да свършим своята работа, заяви Дамянова. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.