„Моряците“ от Варна – с Голямата награда от осмото надиграване „Капанска китка“ в Разград

Клубът за народни танци „Моряците“ от Варна грабна Голямата награда на кмета на Разград от осмото издание на националния фестивал за клубовете за народни хора „Капанска китка“. Озвучителната уредба с микрофон игралците получиха в залата на Общинския културен център от председателя на ОбС Надя Радославова.
Девет състава от страната гостуваха на домакините: танцов клуб „Абритус“ и читалище „Бузлуджа“, организатори на надиграването в партньорство с община Разград.Наградата на Регионалния читалищен център бе за клуб „Пагане“ – Кубрат. Пак за момичетата от Кубрат бяха и наградите на домакините от „Абритус“ и на „Еврогрейд“, която пък им осигурява участие през лятото на фестивала в Приморско.Тортата на фирма „Лазаров“ замина с клуб „Тревненски сокай“ за Централния Балкан, тази на Регионалния исторически музей – за Алфатар и танцов клуб „Добруджанка“.Талантите от „Топчийски искри“ – с Топчии, грабнаха отличието на Капанския ансамбъл.
Наградата за група над 31 човека замина за Ветово и танцова формация „Шарено хоро“.Трети при групите под 30 танцьори станаха „Джумалийци“ от Търговище, втори – клуб „Веселото хоро“ – Велики Преслав. Най-добри в тази категория се оказаха игралците от „Темпо“ – Нови пазар.Фестивала журираха зам.-председателят на Съюза на музикалните и танцови дейци у нас Любчо Василев, Катя Кайрякова – гл.худ. ръководител на ансамбъл „Шумен“ и хореографът Румян Занев – директор и гл.худ. ръководител на Капанския ансамбъл.Специален гост на тазгодишната „Капанска китка“ беше народният певец Илия Луков, с когото всички на сцената пяха, танцуваха и се снимаха заедно в продължение на почти цял час.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.