Министър Павлова: На „Юг“ и на „Корал“ да се преустанови всяка възможност за строителство!

Изключително голям брой нарушения при концесиите на плажовете у нас е посазала проверка на регионалното министерство.
Следим дали се спазват условията при плажовете, които са отдадени на концесия или под наем. Правим проверка на това дали свободната площ е налична и дали е равностойна на тази, която е с чадъри и шезлонги.
Над 20 плажа не отговарят на тези изисквания, каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.
Втората проверка, посочи тя, е за преместваемите обекти, търговските обекти и заведенията. Тя е констатирала над 40 плажа, които не отговарят на изискванията.
„Искам да кажа на всички плажуващи по българското Черноморие, че никой няма право да взима такса за достъп до плажа“, заяви министър Павлова. Тя посъветва плажуващите: „Ако някой получи билет, който не е стандартния билет на Министерството на финанси, да сигнализира.
Лиляна Павлова каза още, че са отменени всички разрешения за строеж на къмпинг „Юг“ – не само на къмпинга, но и на хотела, който е там, независимо, че в момента в него има туристи, както и на ресторанта до него. Те са незаконни, каза тя и посочи, че те ще трябва да бъдат премахнати.
Трябва и на къмпинг „Юг“, и на къмпинг „Корал“ да се преустанови всяка възможност за строителство“, заяви Павлова. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.