Методи АНДРЕЕВ: Дошло е време да защитим семействата и бизнеса си

Дошло е време да защитим семействата и бизнеса си от олигархично-мафиотския модел на управление на държавата, обяви днес пред съмишленици в Разград Методи Андреев, водач на листата на „Нова република” за предстоящите извънредни парламентарни избори.
Целта е на 26 март „Нова република” да бъде първа политическа сила в община Разград, обяви предприемачът Никола Николов.

Дясната надпартийна платформа „Нова република” представи днес в столицата на Лудогорието осмината свои кандидати за народни представители. В непринудената обстановка във фоайето на Общинския културен център в типичния си стил – точен, кратък и ясен, Методи Андреев, само в рамките на няколко минути нарисува пълната картина на обществено-политическия и икономически хал на държавата.„Изправени сме пред уникално предизвикателство на тези избори: останахме на опашката на Европа, а влязохме в Европейския съюз едва ли най-ентусиазираните. Защото тук беше изграден олигархично-мафиотски модел, вместо да бъде разградена онази система, от която всички искахме да се отървем. Защото през тези години демокрацията беше умишлено потъпквана“, каза Методи Андреев.
„Тук и сега ги няма и четирите стълба на демокрацията: действаща съдебна система – най-слабото място на българската държава; свободни, обективни и независими медии – тук те са почти изцяло монополизирани; действаща пазарна икономика – вече няколко управленски мандата дребният среден бизнес у нас е натикан умишлено в ъгъла и мачкан от държавата, заради интересите на едрия корпоративен капитал и накрая – свободни и честни избори. Тези опорни точки на демокрацията в България са зачеркнати. И затова е дошло време да вземем нещата в собствените си ръце. А това, уверявам ви, искат всички български граждани, категоричен бе водачът на листата.
„Корупцията изтощава силите на обикновения човек, тя, всъщност, е най-сериозната заплаха за националната сигурност. И понеже олигархично-мафиотският модел е по върховете на големите партии, се раждат нови – не политически, а тематични коалиции в интерес на огромни корпоративни интереси“, смята Андреев. Според него двете големи партии в момента са влезли в наглед някакъв странен хор – уж признават, че сигурността ни е в Европейския съюз, а в същото време не бива да търсим сигурност в НАТО по отношение на източната ни граница. „А истината е брутална – в Черно море няма военно противопоставяне, в Черно море има военна доминация само на една държава, която никога не е крила имперските си интереси към България. А тук вече става въпрос за национална сигурност“, категоричен бе М.Андреев.

„Изграденият от досегашните управляващи олигархично –мафиотски модел успя да създаде свое политическо представителство, което се възпроизвежда и гарантира своята печалба чрез корупционната схема за обществените поръчки, печелени все от едни и същи фирми. И това няма как да не е така, след като в листите и на двете големи партии, които гръмко и необосновано твърдят, че ще ни управляват, има хора, свързани с бившата Държавна сигурност. За мен, за нас от„Нова република”, това е непонятно. Затова ви призовавам, без значение от вашата религия, без значение дали сте леви или десни и дали изобщо сте политически ориентирани: подкрепете ни в усилията ни да спасим семействата и бизнеса си. Да поискаме държавата да се отърси от олигархично-мафиотския модел на управление. Това може да стане с усилията на всички.
Затова и ни подкрепят толкова много хора. Защото ние от „Нова република” искаме нова държавност, която да приеме изцяло ценностите на Европейския съюз: бизнес, образование, сигурност и свобода. България да бъде достойна и демократична държава.
Трябва да го кажем вече гласно: „Така повече не искаме да живеем!” Затова – бъдете активни! Борете се за правата си. Можем да го направим заедно!”, призова в края на словото си Методи Андреев.

„На президентските избори пред четири месеца си обещахме да лишим от перспектива ГЕРБ да продължи да краде и да унижава хората. Е, случи се! Но сега сме изправени пред още по-голямо предизвикателство – да продължим защитата на хората от тази държава. Затова и листата на „Нова република” е такава: млади, активни хора, хора с опит и ясна позиция. И ако искаме десните, безкомпромисните, хората, които няма да мълчат и да се съгласяват, да бъдат в следващия парламент, начинът е да се гласува за „Нова република”, каза пред множеството предприемачът Никола Николов.
„Надпартийното дясно обединение „Нова република” е на граждани, които сключват помежду си пакт за растеж без корупция. Въртележката с участието и печеленето на големи обществени поръчки от едни и същи фирми движи не пазарът, а близостта до властта. Време е да спрем установен от времето на Симеон Сакскобурготски, заедно с ДПС, рекет – 30% от обществения ресурс за отива в ръцете на едни и същи хора”, мотивира се Николов.„Време е да кажем: „Стига!” Най-близкият път е през реформа в съдебната реформа и гарантирано върховенство на закона. Което пък ще гарантира равнопоставеност, самочувствие и перспектива пред всеки. Защото сега младите гледат навън. И демографската криза се превръща в много голяма заплаха за националната сигурност. Спирането на това съвсем не е напразно усилие. „Нова република” може да направи съдебната реформа на базата на опита на хората в това надпартийно дясно обединение. Тази нова политическа платформа ще преформатира политическата система така, че тя да отговаря на очакванията на хората.
За да стигнем до там, трябва да бъдем активни. Можем! Задачата на всички нас, на всички приемащи тези послания, е на изборите „Нова република” да бъде първа политическа сила в община Разград!, обяви Никола Николов.

Водач на листата на „Нова република” е депутатът от 38-то и 43-то Народно събрание и пръв председател на Комисията по досиетата Методи Андреев. Втори е адвокат Жоро Чобанов, трета – общинският съветник Милена Орешкова, следват предприемачите Юлия Матева, Мария Коларова и Мирослав Грънчаров, кметът на Каменово Светлан Бонев и бизнесменът Ивайло Кирилов.

––––––––––––––––––––

Парламентарни избори 2017
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.