Мелин от Кубрат участва в концертите, предхождащи финала на детската Евровизия

В изминалите досега 8 национални конкурса „Медни гласчета“, под патронажа на Лили Иванова, много млади таланти от цялата страна пяха в Кубрат. Някои от тях бяха забелязани от музикалната общност в България. Това привлече вниманието на почетния гражданин на Кубрат Драгомир Драганов, който предложи едно дете от кубратските лауреати, да вземе участие в рекламните прояви на БНТ. Те включват концерти на талантливи деца от цялата страна и ще предхождат големия финал на детската Евровизия през ноември, на който България е домакин.melin 1
Решено бе от Кубрат, в тези концерти да участва единадесетгодишната Мелин Гюнан Ахмед. Тя учи в местното СОУ „Христо Ботев“. Родителите й са известни в града бизнесмени. Баща й Гюнан Халил е дългогодишен общински съветник и спонсор на различни културни прояви в града.
Мелин пее от малка и два пъти поред е участвала в Националния конкурс „Медни гласчета“. На конкурса през 2014 г. тя спечели наградата за артистичност, като изпя песента на Лили Иванова „За тебе бях“, по текст на Явор Кирин и музика на Красимир Гюлмезов. Със същата песен тя участва и в тези концертни прояви, които предстои да бъдат излъчени в скоро време по БНТ.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.