Медали от международен турнир за талантливи разградски джудисти – на 5 и 8 години

С два медала се завърнаха децата от „Клуб по джудо и джиу джицо“ – Разград от Международен турнир по джудо, проведен във Варна в събота. Надпреварата се организира от клуб по джудо „Десант“ и община Варна и в него взеха участие повече от 500 състезатели от България, Румъния, Молдова, Македония, Русия и Украйна.
Разградският клуб се представи достойно от седем участника на възраст 5-9 години, разпределени в различни категории. За всички тях това бе първо участие в турнир, където показаха наученото само за няколко месеца в залата на сенсей Павлин Колев.В категория до 18 кг с бронз си тръгна 5- годишния Теодор Ганев, а в категория до 21 кг със сребро се окичи 8-годишният Георги Георгиев, който тренира в залата по джудо само от месец.
„Клуб по джудо и джиу джицо“ – Разград съществува от месец септември, 2016 и в него към момента се обучават около 15 деца. Тренировки ще се провеждат и през лятото и залата в блок “Кокиче” (под Младежки дом) е отворена за всички.
Пред младите джудисти този месец има още две изпитания – в събота (10.06) ще участват в турнир по джудо в Русе, а на 24.06 ще мерят сили отново в международен турнир в Панагюрище.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.