Малкият принц – любимец на малки и големи в кампанията „Чети с мен“

Събитието, организирано от Регионалната библиотека, премина традиционно с добро настроение и радващото присъствие на деца и тийнейджъри. Поканени лично, в кампанията участваха г-жа Елка Неделчева и г-жа Виолета Антонова. Прозвучаха стихове и любими цитати от книги. Традиционно най-активни бяха представителите на клуб „Репортери“ към ЦУТНТ. Те представиха любими цитати от книги. Оказа се, че най-обичаното произведение от малки и големи е прекрасният роман на Екзюпери „Малкият принц“. Чухме също откъси от класически и съвременни романи. С разумни доводи „за“ или „против“ електронните книги един млад човек ни убеди, че не е толкова съществено какво е физическото тяло на книгата – по-важно е текста да грабва четящия човек. След което ни „грабна“ с откъс от романа на Рей Бредбъри „Вино от глухарчета“.
В четенето на открито почти всичко е забавна игра. В обособения приказен кът децата се радваха на специално подготвени за тях фотьойли. Вниманието на най-малките привлече техниката на озвучителя.
Благодарим на всички, които пожелаха в почивната събота да споделят и да станат преносители на удоволствието от четенето.
Галя РАЛЕВА

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.