Л. Павлова предлага още 1 млрд. лв. за саниране в Бюджет 2017

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще предложи още 1 млрд. лв. за саниране по Националната програма за обновяване на българските домове в бюджета за догодина. На откриването на току-що саниран блок на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ 80 в София присъства премиерът Бойко Борисов с предупреждение: Гледах вчера тези хорица в Монтана, където им е паднал един бетонен къс, щял да убие детето! Ако забравихте, какво каза една жена: „Ние подадохме документи за саниране, но последният вход не се включи, защото им казали, че държавата ще им вземе апартаментите!“ Единственото, което бих ви казвал на медиите е да обясните на хората, че тези, които ги лъжат и подвеждат, след това тежко плащат хората за това.

Министър Павлова отчете дейностите по санирането: Общо 1 600 сгради са в този строителен сезон с текущи процедури, но 750 от тях са за избор на строители, което означава, че тази и следващата година всъщност ще бъде пикът на програмата – най-много сгради ще бъдат направени.

Не отсъстваха и недоволни съседи от санирането. Те се оплакаха основно от боклуците по време на ремонтните дейности. Уточниха обаче, че изпълнителят е обещал да отстрани всички щети.

 

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.