„Лудогорец U15“ – втори в държавния шампионат

„Лудогорец U15“ изигра добър финален мач срещу „Ботев“ (Пловдив ), но отстъпи на своя съперник с 0:2 и остана със сребърните медали от Държавното първенство за юноши, родени до края на 2002 година, съобщиха от пресцентъра на клуба.

Напрежението и жегата сложиха своя отпечатък върху първото полувреме на двубоя. Играта бе равностойна, а събитията се развиваха предимно в центъра на терена. Орлетата първи стигнаха до голова ситуация. В 8-та минута Хидает Хюсеин от границата на наказателното поле завъртя хубаво топката с вътрешен фалц, като намери добре далечния ъгъл. Вратарят на канарчетата обаче се разтегна максимално и изби в корнер. След изпълнението му се стигна да разбъркване в наказателното поле, а отправената с глава от играч на разградчани топка кацна на горната греда и излезе в аут. В 33-та минута обаче Станислав Шопов от състава на гостите отправи силен и точен удар към вратата на орлите и откри резултата – 0:1. При този резултат двата тима се оттеглиха за почивка.
През втората част орлите започнаха по-активно. Още в 41-та минута чудесен шанс за гол се откри пред Петър Георгиев, той изскочи сам срещу вратаря и отправи удар, но встрани от гредата. В 51-ата минута хубав рейд на Хюсеин завърши със силен шут от границата на наказателното поле, но топката профуча над вратата. 6 минути по-късно при едно съприкосновение в наказателното пое реферът прецени, че има нарушение и отсъди дузпа, която Иво Казаков реализира за 0:2. В оставащите минути до края възпитаниците на Диан Ангелов опитаха да натиснат съперника, но не стигнаха до гол и мачът завърши при този резултат – 0:2 в полза на канарчетата.
/e-Razgrad/
Снимка: ludogorets.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.