„Лудогорец” срещу молдовци в Шампионската лига

Жребият, изтеглен днес в Нион, отреди българският шампион „Лудогорец” да се изправи срещу първия в Молдова – „Милсами,” във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Първите мачове ще се проведат на 14/15 юли, а реваншите са на 21/22 юли.
Това, на което реагираха познавачите на европейския футбол бе, че и „Милсами” са популярни у дома като Орлите, точно като разградчани.
И „Милсами”  е млад футболен клуб – създаден е през 2005 година. Титулярните екипи са изцяло бели, а резервните – червени. Капацитетът на стадиона им е 2539 места. Наставник на тима е Юри Осипенко, президент – Илан Шор.
„Милсами” са за пръв път шампион на Молдова. Но притежават и Купата и Суперкупата на Молдова, спечелени през 2012 година. Любопитно е, че сега са шампиони с равни точки с втория „Дачия” – Кишинев и третия „Шериф” – Тираспол.
На международна сцена стъпват в Лига Европа през 2012 година, отпадат във втория предварителен кръг от „Актобе” – Казахстан. При това са спечелили домакинския си мач с 4:2, но като гости падат 3:0.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.