„Лудогорец“ разби „Черно море“, Кешерю се размина с хеттрика

„Лудогорец“ показа, че се намира в добра форма, само дни преди гостуването на Цюрих от груповата фаза на Лига Европа. Шампионите разбиха с 5:1 „Черно море“ и се изкачиха на второто място в Първа лига, като изостват на 3 точки от „Левски“.

Срещата започна както обикновено – „Лудогорец“ държеше топката, а варненци бяха прибрани в собствената си половина. В 12-та минута Орлите поведоха след страхотна атака. Сисиньо потърси Вандерсон, той пропусна за Кешерю. Румънецът продължи технично към Вандерсон, а за бразилеца не бе проблем с диагонелен изстрел да прониже Китанов – 1:0, след много красиво нападение. В 27-та минута
Втората част започна ударно за домакините. Само в рамките на 120 секунди разградчани си подпечатаха трите точки. В 47-та минута Антон Недялков проби и подаде към Димо Бакалов. Той центрира към Кешерю, който си спря топката и с левия крак отбеляза за 2:0. Веднага след центъра гостите отново сбъркаха. Топката пак стигна до Кешерю, който би слабо, право в ръцете на Китанов. Преотстъпеният от ЦСКА-София вратар обаче не се намеси добре. Васил Панайотов се опита да гардира Димо Бакалов, но не успя и халфът вкара за 3:0.

Все пак в 55-та минута „моряците“ се върнаха в срещата. Георги Илиев центрира към Аристоте Ндонгала от корнер. Защитата на „Лудогорец“ определено не се намеси добре и конгоанецът надскочи Марселиньо, за да отбележи във вратата на Ренан с глава. В 62-та минута обаче всичко приключи. След дълъг пас на Сисиньо, топката стигна до Димо Бакалов. Той показа страхотен контрол и след като овладя подаде за Марселиньо. Бразилецът си нагласи топката и с удар по земята не остави шансове на Китанов – 4:1!
В 71-та минута б е оформен разгромът за варненци. Нова бърза атака, минала през Марселиньо и Бакалов, завърши с пас към Кещерю, който със снаряд прати за пети път топката във вратата на гостите.

/e-Razgrad/

 

Снимка: ludogorets.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.