“Лудогорец” разби „Верея” с 5:0

“Лудогорец” постигна девета поредна победа в първенството на Първа лига. Шампионите отнесоха с 5:0 “Верея” и на разпети петък ще посрещнат ЦСКА-София с настроение. Над всички в състава на шампионите бе Клаудио Кешерю, който отбеляза два гола. Две попадения вкара и Якуб Шверчок, а веднъж се разписа Джоди Лукоки.

Преди почивката “Лудогорец” имаше тотално превъзходство, но първият гол във вратата на гостите от Стара Загора падна в 40-та минута. Разписа се Клаудио Кешерю от дузпа, отсъдена за фаул срещу самия него. Само две минути по-късно мачът бе решен с ново попадение за “Лудогорец”. Този път се разписа влезлият като резерва Джоди Лукоки. Холандецът замени принудително Вандерсон, който почувства болка в бедрото.

След почивката разградчани отново бяха пълни господари на терена. В 72-та минута резултатът стана класически. Клаудио Кешерю изпълни брилянтно пряк свободен удар на два метра пред наказателното поле на “Верея”, топката удари напречната греда и тупна зад голлинията. 4:0 направи Якуб Шверчок, който се появи на терена на мястото на Марселиньо. Полският национал засече центриране по земя на Мисиджан от дясно.

В даденото от рефера продържение отново Шверчок се озова в чиста позиция и фиксира крайното 5:0 за “Лудогорец”.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.