„Лудогорец“ продаде Върджил Мисиджан на „Нюрнберг“

„Лудогорец“ продаде Върджил Мисиджан на елитния германски „Нюрнберг“.
Трансферът стана факт ден след мача с „Торпедо“ – Кутаиси, в който Мисиджан вкара първия гол и даде началото на разгромната победа с 4:0, пратила „Лудогорец“ в групите на Лига Европа.
Мисиджан дойде в „Лудогорец“ през август 2013 г. За пет години той изигра 207 мача и отбеляза 49 гола във всички турнири. Силното му представяне се оказа решаващо за влизането на отбора в групите на Шампионската лига, както и за спечелването на титли и купи в първенството на България .
Нападателят спечели пет титли на България, взе веднъж Купата на България и два пъти Суперкупата. Той игра с „Лудогорец“ два пъти в групите на Шампионската лига и два пъти в Лига Европа.

Лудогорец е продал звездата си Вирджил Мисиджан на Нюрнберг за пет милиона евро, разкри сайтът на германското списание „Кикер“, цитиран от sportal.bg. Към договора между двата клуба е включена клауза, според която българският шампион ще получи и процент от бъдеща продажба на холандското крило.
Това е втори трансфер от „Лудогорец“ в Бундеслигата, след като през 2015 г. Жуниор Кайсара беше продаден на „Шалке“ също за 5 милиона евро.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.