“Лудогорец“ на крачка от финала за Купата след 4:0 срещу „Литекс“

„Лудогорец“ е на крачка на финал за Купата на България, след като в първия мач от полуфиналите за Купата на България победи с 4:0 „Литекс“ в Разград.
Георги Дерменджиев заложи на 9 играчи, които по-рядко намират място в титулярния състав. Официален дебют за Орлите записа вратарят Даниел Наумов, а пред него в защита бяха Лукас Саша, Хосе Паломино, Игор Пластун и Александър Василев. „Зелените“ излязоха само с един вътрешен халф – Густаво Кампаняро. Пред него пък имаше цели петима нападатели – Мисиджан, Лукоки, Кишада, Вандерсон и Жоао Пауло.
Още в 48-та секунда излязоха напред в резултата. Тогава Жоао Пауло изведе отлично Върджил Мисиджан отляво и за холандското крило не бе проблем да реализира. В 25-та минута след поредната продължителна атака Густаво Кампаняро стреля с десния крак, топката рикошира в Ганев и влетя в мрежата на Вълков – 2:0. Само след минута Александър Василев се пребори с глава за топката, нагласи си я на левия крак и я прати за трети път в мрежата на ловчанлии. В 34-та минута резултатът набъбна на 4:0. Тогава Кишада с левачката не остави шансове на Вълков.
През второто полувреме домакините намалиха оборотите. Мачът завърши при този резултат и няколко пропуснати добри възможности за разградчани.
Реваншът на полуфинала е на 27 април на градския стадион в Ловеч.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.