„Лудогорец“ изтърва две точки в Ловеч

„Лудогорец“ изтърва две точки в Ловеч след равенство 1:1 с „Литекс“ в мача от 19-я кръг в „А“ група. Разградчани поведоха с гол на Марселиньо от фаул, а оранжевите изравниха с много красиво попадение на Страхил Попов.
В 78-та минута Йордан Минев от състава на шампионите беше изгонен за втори жълт картон.
След нулевото равенство на „Левски“ с „Ботев“ подреждането на върха в „А“ група се запази. „Лудогорец“ и „Левски“ имат по 35 точки, а „Литекс“ е трети с 33.
Българският шампион стартира по-активно срещата и натисна своя опонент. Възпитаниците на Георги Дерменджиев обаче не успяха да стигнат до голово положение, въпреки че на няколко пъти застрашиха вратата на домакините. Постепенно „оранжевите“ успяха да се съвземат и изравниха играта.
Но още преди края на първата част „Лудогорец“ напълно надигра своя опонент и само късметът и суетенето пред гола на Вандерсон и Кафу спасиха тима на Люпко Петрович.
През второто полувреме „Литекс“ излезе преобразен и играта бе равностойна. Точно тогава обаче „Лудогорец“ вкара гол. Точен бе Марселиньо в 53-та минута от пряк свободен удар. Но… радостта трая 15 минути. В 68-та минута Страхил Попов изравни. Защитникът се възползва от центриране от фаул и засече с пета топката, която изненада Стоянов и спря в мрежата.
От там насетне срещата бавно вървеше към своя край без екшън на терена.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.