Кубратчани – трети в турнира за Купата на Община Кубрат

В спортната зала в Кубрат се проведе турнир по хандбал за юноши младша възраст. Той бе за купата на Община Кубрат и в памет на известния кубратски хандбалист от близкото минало Веселин Симеонов – Фанто. В него участваха отборите на „Фрегата“ /Бургас/, „Шумен“, „Добруджа“ /Добрич/ и домакините от „Кубрат“.
Кубратчани загубиха от „Фрегата“ с 5:24 и победиха „Добруджа“ с 21:17. Така те заеха трето място в турнира. Техен треньор е известният бивш кубратски хандбалист Стефан Калинов. В останалите две срещи резултатите са: „Шумен“ – „Добруджа“ – 17:13 и „Фрегата“ – „Шумен“ – 33:17. Така безапелационен победител и първи носител на купата на община Кубрат стана отборът на Бургас. Втори е съставът на Шумен, а четвърти – на Добрич.
Голмайстор на турнира стана Атила Хасан от „Фрегата“, който е бивш кубратски хандбалист. За най-полезен състезател бе определен Андрей Жечев от „Шумен“, а за най-добър вратар – Асен Спасов от „Фрегата“.
Всички отбори получиха по една стилна торта, хандбални топки и тениски, призьорите – купи, а индивидуалните победители – статуетки. Наградите връчиха временно изпълняващия длъжността кмет на община Кубрат Красимир Великов и заместник-кметът Нина Цонева.
Идеята е турнирът да стане традиционен.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.