Кубратските съветници отчетоха работата си за полугодието, кметът Бюрхан Исмаилов направи лично изявление

В Кубрат се проведе поредното редовно заседание на общинския съвет. В дневния ред бяха включени едва 5 докладни записки.
В началото лично изявление направи кметът на община Кубрат Бюрхан Исмаилов. В него той сподели, че се чувства прав и невиновен, по повод обвиненията и делото, което се води срещу него за времето, когато бе председател на СНЦ „Кубратска мера“. Каза, че всичко, което е направил, е било в полза на животновъдите от района. Заяви още, че в някои среди се говори за хипотетични нови избори за общински кмет, но и да се състоят, те ще ги загубят отново.
Направено бе изменение и допълнение на решение от март 2016 г. за учредяване право на ползване върху поземлени имоти в землището на Кубрат за настаняване на пчелни семейства. Прието бе и учредяването на право на ползване за разполагане на пчелини в земи и гори от общинския горски фонд.
Единодушно бе приет отчета за дейността на Общинския съвет и неговите комисии за първото полугодие на 2016 година. Проведени са 12 заседания, от които 3 извънредни и са приети 90 решения. Постоянните комисии са провели 37 заседания.
Накрая присъстващите бяха запознати с докланата записка на СНЦ „Гражданско сдружение Кубрат“ за подетата от него инициатива за изграждането на паметник на Хан Кубрат в града.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.