Кремъл увери, че са взети мерки за защита от хакери

Москва взема мерки за гарантиране на кибер- и информационната сигурност на ниво, отговарящо на момента и заплахите, оповестени по адрес на Руската федерация на официално ниво, каза пред РИА Новости говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

„Мерките за гарантиране на киберсигурността и информационната сигурност се вземат на ниво, отговарящо на текущия момент, както и на заплахите, огласени по наш адрес на официални ниво от представители на други държави“, каза Песков.

Военни хакери на САЩ са проникнали в компютърните мрежи, управляващи енергоснабдяването в Русия, в телекомуникационните системи и в мрежите на Кремъл, съобщи по-рано американската телевизия Ен Би Си, като се позова на високопоставени източници от разузнавателната общност. Според телевизията хакерите са направили руските мрежи уязвими за кибератаки от страна на САЩ.

Преди това американски представители неведнъж обвиниха Русия, че хакери, работещи за руското правителство, извършват атаки срещу информационните системи на ведомства от САЩ и на предизборните щабове на кандидат-президентите; обещаха и симетричен отговор.

Москва смята подобни обвинения, непотвърдени с факти, за голословни и незаслужаващи внимание, добавя ТАСС.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.