Край остров Лесбос отново се удавиха нелегални мигранти

/КРОСС/Нови жертви-бежанци край гръцкия остров Лесбос – жена и две деца са се удавили, съобщи БНР.
Издирват се поне още 12 души.

Малка лодка с поне 60 бежанци се разби в подводни скали в близост до остров Лесбос. Трафикантите са се опитали да приближат острова, като избегнат централното пристанище, за да вкарат нелегално бежанците. Плавателният съд се е разбил върху скали. До този момент 45 от мигрантите са спасени.

В спасителната акция участват хеликоптер на военноморските сили, кораби на морска охрана и водолази. Властите се опасяват, че броят на жертвите ще се увеличи. Противоречиви са и показанията на спасените за точната бройка на мигрантите.

Спасителната операция продължава.

Егейско море се превърна в масов гроб, това трябва да спре, коментират жителите на Лесбос, които не само са чести свидели на подобни трагедии, но и участват доброволно в спасителни акции и оказват помощ на бежанците.

Днес министърът по миграцията Музалас опроверга публикации в германски медии, че олимпийски обекти в Атина ще станат място за настаняване на 50 хиляди бежанци.
Според гръцкото правителство, има споразумение с ООН за два центъра за временно настаняване на повече от 10 хиляди бежанци, докато се определи техният статут.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.