Коригираха бюджета на община Разград с 300 000 лева

На изнесеното заседание на Пчелина Общинският съвет коригира бюджета на община Разград за тази година с 300 000 лева. В докладната си по темата кметът д-р Валентин Василев мотивира искането по две причини: наложената от финансиращия орган финансова санкция по проекта „Създаване на зелена и достъпна градска среда в центъра на Разград“ в размер на 297 000 лева и поисканите от Регионалния исторически музей 3160 лева за довършване на теренни археологически проучвания и теренна консервация на обект „Късноантична крепост Абритус”.
Необходимите средства за корекцията да бъдат осигурени чрез промяна в стойностните показатели в приходната и разходната част на бюджета, гласуваха съветниците.IMG_5438
Дебат предизвика обаче наложената санкция за променения облик на центъра на Разград. Конкретен отговор на неколкократно поставения въпрос заради чие точно действие или бездействие е санкцията, не бе получен.
Зам.-кметът Галина Георгиева уточни след питане, че общината няколко пъти е обжалвала безрезултатно наложената санкция. В диалог със съветника Стоян Ненчев, тя пре предложението му кметският екип и Общинският съвет заедно да потърсят начин за оспорване на санцията по съдебен път.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.